Dit zeggen klanten over coaching  door Carina:

 

Wie ben ik was een grote vraag. Door de jaren heen niet al te positief beeld gevormd van mezelf waardoor ik gebrek had aan zelfvertrouwen.  Het was erg confronterend om er achter te komen dat ik in de loop der jaren mezelf volledig uit het oog ben verloren. Alleen maar bezig geweest met zorgen en het tevreden houden van anderen om ze maar niet teleur te stellen.

De coaching heeft me opgeleverd dat ik mag zijn om wie ik ben. Erg ondersteunend was om met in te laten zien wat ik belangrijk vind in het leven en dat ik degene ben die daar controle over heeft en niet anderen.

Ik vond de coaching erg confronterend maar zeker erg prettig. Wist niet wat ik ervan moest denken en ben er volledig blanco ingegaan. Goede tips gekregen hoe met bepaalde situaties om te gaan Ik vond de deskundigheid van de coach erg goed. Ik geef je een 10

Hilde

***

Ik twijfelde al een tijd of het onderwijs wel de beste werkplek voor mij was. Ik raakte snel overprikkeld in de klas, voelde me niet gezien en kwam mezelf voortdurend tegen. Ik ben nu happy in mijn baan. Ik heb veel minder last van overprikkeling in de klas, omdat ik minder de controle wil hebben over gedrag van ouders en kinderen. De communicatie met ouders is beter en warmer geworden. Ik  ben liefdevoller geworden naar de kinderen. Ik voel me meer gezien en heb minder de behoefte dingen te zeggen  of te doen om erbij te horen in het team. Mag mezelf zijn, van mezelf.

Saskia Asselman, leerkracht PO

***

 

Ik was op zoek naar ondersteuning in mijn zoektocht naar een nieuwe baan, maar het bleek ook een zoektocht naar mijn eigen identiteit, een zoektocht naar balans. In de afgelopen jaren heb ik zoveel meegemaakt en met name het laatste jaar was uitzonderlijk zwaar.

Gedurende het traject heb ik zoveel dingen beleefd, vaak was het erg zwaar en raakte mij in de kern, maar over het geheel heb ik er een positief gevoel aan overgehouden en zoveel geleerd. Waar moet ik beginnen?
– Ik ben gaan inzien dat ik voor mezelf kan (moet) kiezen
– Mijn kwaliteiten als persoon, zowel zakelijk als privé
– Mijn zoon meer los te laten
– Mijn zelfvertrouwen, waarderen van mezelf
– In mijn kracht blijven, mezelf blijven
– Mijn gevoel te volgen
– Wat echt belangrijk voor mij is

De meest treffende: wat wil je nu in het leven? Dat was lastig. Daar had ik niet verder over nagedacht, nooit eigenlijk. Mijn leven was altijd zeer dynamisch en voor sommige zaken maak je een bewuste keuze, maar verder vooruitkijken…? Nee, nog nooit gedaan. Deze exercitie zorgde ervoor dat ik toegang kreeg tot mijn wensen, verlangens, dromen etc. Heel mooi en waardevol.

Het beste advies was: “Kim, blijf bij jezelf. Je weet het zelf heel goed”. Het is fijn dat iemand je daar keer op keer op wijst en door de gesprekken en de oefeningen ben ik dat zelf ook gaan ervaren.
Carina heeft veel mensenkennis en ervaring in haar vakgebied. Daarnaast is ze ook moeder en dat is ook fijn, zodat ze zich goed kon verplaatsen in mijn situatie.

Kim 
***

Telkens opnieuw ga ik met waardevolle inzichten naar huis! Zowel op professioneel als op persoonlijk vlak laat Carina mij zaken ontdekken waar ik op eigen houtje aan voorbij loop. En dat in een bijzonder prettige, open sfeer.

Cécile
***
Als coachee hoop je op een coach die jou aanvoelt, kan reflecteren en je mee kan nemen naar die volgende stap in je loopbaan of kan helpen met herstel. Carina is voor mij degene die dit alles kan bieden. Door een open blik op de mens waarmee ze werkt, een goed inlevingsvermogen, haar enthousiasme en brede kennis van alle kanten van het coachvak heeft zij voor mij alles in huis om iemand verder te helpen op een manier die aansluit bij die persoon. Carina heeft mij alle tools geboden om al mijn kansen en mogelijkheden te zien.
***

Ik heb het werken met Carina ervaren als zeer professioneel, ondersteunend en stimulerend. Carina beschikt over een grote expertise en ruime portefeuille aan tools om in te zetten voor diverse vraagstukken. Dit maakte iedere sessie spannend, avontuurlijk en zeer afwisselend. Ik heb bij iedere sessie het gevoel gehad dat Carina op basis van goed luisteren in combinatie met haar gevoel en expertise mij tot inzichten heeft gebracht. Ik heb mij in vol vertrouwen door Carina laten (bege)leiden.
***

Carina is een enorm empathisch mens die me veel ruimte gaf voor mijn verwerking. Door me die ruimte te gunnen en mijn vragen steeds weer bij mij terug te leggen, kreeg ik meer inzicht in wat ik wel en niet wil/kan. Hierdoor kreeg ik een beter beeld van mijn competenties en talenten. Van deze coach heb ik vooral geleerd dat er altijd kansen blijven bestaan, dat ik de moeite waard ben en een talentvol persoon ben. Zij heeft mij geleerd te vertrouwen dat er iets goeds op mijn pad komt
Mijn coach krijgt van mij een dikke 10! Carina is – zoals al gezegd – een zeer empathische vrouw die mij weer in balans kreeg dankzij haar deskundigheid en positieve uitstraling. Altijd op zoek naar bronnen die mij konden helpen en die ook gebruikt. Ik ben haar dankbaar voor de tijd waarbij we samen, hand in hand, mijn moeilijke pad bewandeld hebben.

Anke
***

Voor mij ben je een groot keerpunt geweest in mijn leven – gelukkig net op tijd! – en daar zal ik je altijd innig dankbaar voor blijven!
Jij hebt een ontzettend sterk vermogen om te doorgronden omdat je boven je vermogens om goed af te kunnen stemmen, kunt werken vanuit een enorm gevoel van empathie en dat vind ik het grootste goed wat een mens hebben kan! Het werkt zo verademend en verfrissend…..
***

Het verbaasde me enigszins dat er zoveel ‘gevoel’ bij kwam kijken. Ik had verwacht dat het een theoretisch stuk zou worden, met allerlei testen e.d. en dat we niet echt over mijn welzijn zouden spreken. Maar juist hierdoor kreeg ik echt besef van waar ik stond en hoe ik verder moest. Dus door juist op het gevoel in te gaan, en hierdoor de juiste stappen te kunnen zetten. Carina keek echt naar wat het beste bij mij paste en gaf niet ‘zomaar’ opdrachten mee zonder naar de persoon te kijken.
Het doorlopen van het traject heeft mij sturing en richting gegeven, en een gevoel dat ik er wel doorheen zou komen door de heftige emotionele periode. Ik heb veel steun gehad. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik meer voor mezelf kies en begrijp hoe ik ervoor kan zorgen dat ik in mijn werk en prive een balans kan vinden. Ook heb ik ontdekt wat ik echt leuk vind en hier kracht uit kan halen.
Ik ben zéér zéér tevreden!! Carina is een persoon die goed in staat is om goed naar iemand te kijken en dan de juiste opdrachten/traject kan aanreiken om de cliënt op de beste manier te helpen.
Kortom: een hele goede begeleider, die ervoor heeft gezorgd dat ik weer een stap (of meerdere stappen!!) verder ben gekomen in mijn leven!
Carina, ik kan je niet genoeg bedanken voor wat je voor mij hebt gedaan, je hebt meer voor mij betekent dat je misschien zelf beseft!

Judith
***