Ben je tussen de 12 en 21 jaar en herken je je in de volgende situaties?

Je gaat na de basisschool naar het voortgezet onderwijs en je bent onzeker over wat je te wachten staat. De basisschool heb je doorlopen. Daar was het bekend en veilig. Nu ga je naar het voortgezet onderwijs en verandert er veel! Hoe sta je er in? Wat is je starthouding? Wat staat je te wachten?

Je zit op school en contact maken met je klasgenoten lukt niet zoals je had gewild. In een nieuwe situatie of nieuwe groep worden de rollen weer opnieuw bepaald. Wie neemt de leiding, wie volgt, wie aanschouwt de boel, wie is de grappenmaker, wie is de verbindende factor enzovoort. Zie je er daardoor tegenop om naar school te gaan? Wat doe jij? Wat is de rol die jij wilt, welke rol neem je van nature? Hoe maak je contact en hoe maak je vrienden?

Door de invloed van hormonen verandert je lijf en je voelt je hierdoor onzeker. Iedereen maakt deze grote verandering mee. Je lijf, maar ook hoe je over dingen denkt, verandert. Je positie in de klas is belangrijker dan ooit. Verliefdheid en seksualiteit gooien je hele hoofd overhoop. Je ouders zijn stom en snappen niks. Je bent je los aan het weken op weg naar volwassenheid. Maar volg je wel de juiste weg? Dat kan je erg onzeker maken.

Het lukt je niet om je planning op school en thuis in orde te krijgen. Soms heb je gewoon iemand nodig die je helpt om de boel op een rijtje te krijgen. Wanneer leer je voor een toets, wanneer begin je aan een werkstuk, wanneer maak je je huiswerk en hoe houd je ook nog tijd over voor ontspanning?

Bestaan je ontspanningsmomenten voornamelijk uit gamen of social media? In deze snel veranderende tijd vol social media en smartphones weten we nog niet goed hoe we daar mee om moeten gaan zodat het allemaal nog gezond blijft. Wanneer spendeer je te veel tijd aan social media of gamen? Wanneer is het nog in balans met de rest van je leven?

Vind je het spannend om een presentatie te houden? Je krijgt op school of daarbuiten altijd wel eens te maken met presenteren. Soms over een onderwerp voor school of soms over jezelf.  Lig je wakker van spreekbeurten of presentaties?

Heb je zonder duidelijke redenen angsten? Angsten die die je al langer hebt of die zich opeens ontwikkelen. Pieker je de hele dag en weet je niet waarom? Of misschien weet je wel waar je angsten over gaan, zoals sociale contacten, dichtklappen voor een toets, faalangst, bang om mensen kwijt te raken. Het houdt je bezig, waardoor je jezelf uitput. Je weet misschien wel dat de angsten niet reëel zijn, maar hoe kom je er van af?

Heb je het gevoel dat je anders bent dan anderen? Voel je je vaak onbegrepen? Wat houdt je bezig? Verzuip je in de prikkels uit je omgeving die de hele dag maar doorgaan en zo hard binnenkomen? Zou je soms het liefst weg willen kruipen, bijvoorbeeld in grote gezelschappen? Ben je misschien hoogsensitief?

 

En zou je dit graag willen:

  • Orde en duidelijkheid in je hoofd
  • Je grenzen aangeven en toch relaties goed houden
  • Rust ervaren en stevig in je schoenen staan
  • Gezien worden zoals je echt bent
  • Je vrij en sterk voelen om jezelf te zijn
  • Energie overhouden om leuke dingen te doen
  • Beter kunnen plannen
  • Kunnen en durven presenteren

Dan is jongerencoaching iets voor jou! Als jongere kun je door een verwarrende tijd gaan, een periode waarin er veel verandert ten opzichte van je jeugdjaren. De overstap naar een andere school met een andere manier van lesgeven, andere lesstof en veel nieuwe klasgenoten. Maar ook de puberteit die zorgt voor verandering in je lijf en gedachten. Het bewust worden dat je een individu bent in deze maatschappij en dat je dus een eigen mening mag hebben.  Ik bied je erkenning in je gevoel met rust en respect. Ik leer je om in jezelf te vertrouwen en jezelf te accepteren zoals je bent. Dat levert je op dat je met zelfvertrouwen in het leven staat  en op een prettige manier met anderen om kunt gaan.

Maak direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Philip