Wie zijn wij

Wij zijn Philip en Carina, eigenaren en coaches van De Coachboerderij. In 2015 is met de koop van onze huidige woning onze lang gekoesterde wens in vervulling gegaan om in een landelijke omgeving te wonen en mensen een fijne plek te bieden om tot rust te komen en met hun eigen ontwikkeling bezig te zijn.

Met veel liefde en plezier werken we op en aan ons terrein. Met onze kinderen Pien en Wouter en onze dieren genieten we volop van deze plek en dat delen we graag met onze gasten!

 

Carina Sampers -coacht high professionals

Als kind al deed ik de dingen op mijn eigen manier. Ik werd vaak eigenwijs genoemd. Ergens geloofde ik altijd al dat voor jezelf kiezen ook goed is voor de ander. Toch kreeg ik steeds meer het idee dat het blijkbaar wenselijk was om me te conformeren aan wat ik dacht dat er van me verwacht werd. Langzamerhand ben ik meer en meer op mijn ratio gaan varen. Tot ik ontdekte dat dat niet volstaat. Rond mijn 30e liep ik er in vast en kreeg ik een burnout. Ik ging op zoek naar wie ik werkelijk ben, wat ik werkelijk wil, wat ik voel en wat ik wilde zijn. Dat heb ik geleerd en daarin heb ik de kracht ontdekt van eigenheid, authenticiteit en volledig mezelf kunnen en mogen zijn. En wat een enorme rijkdom dat is.
Ik heb mijn verlangen gevolgd. Natuurlijk ging dat niet zonder slag of stoot en nog steeds heb ik mijn strugglemomenten. Maar het is zo fijn om mijn eigen weg te gaan, uit te dragen waar ik voor sta èn anderen daarin te inspireren! 
Het heeft mijn leven enorm verrijkt. Het mooiste om te ervaren is dat ik door keuzes te maken die goed zijn voor mezelf de ander niet tekort doe, maar juist verrijk.

Wat is typerend voor mij?
Als ik iets wil dan ga ik net zo lang door tot ik het voor elkaar heb. Ik doe dingen die een ander niet voor mogelijk houdt. Daar ligt ook mijn valkuil op de loer: ik kan me zo ergens in vastbijten dat ik een kip zonder kop word. Dan helpt het om me te realiseren dat ik niet alles (zelf) hoef te kunnen.
Van jongs af aan observeer ik mensen en denk ik na over waarom ze doen wat ze doen. Mijn nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt is oneindig. Ik voel haarscherp aan wanneer iemand ‘echt’ is, een van de vele voordelen van mijn hoogsensitiviteit. Ik straal rust uit en ben tamelijk introvert, maar kan zeer scherpzinnig uit de hoek komen en confronteer waar nodig.
Leergierig ben ik ook; blijven bijleren is voor mij een eerste levensbehoefte. En of het nu een model, strategie, een theorie, methodiek of een recept uit een kookboek is: ik laat het op me inwerken en doe het vervolgens net even anders.
Nu ik ouder word durf ik besluiten op gevoel te nemen en voel ik niet meer de behoefte om uit te leggen, te verantwoorden. Ik leg een ander graag in de watten, maar niet ten koste van mezelf.

En je mag over mij weten dat…

  • Philip en ik met veel liefde en plezier werken op en aan ons terrein en De Coachboerderij.
  • We daarnaast ook een vakantiehuisje hebben op ons terrein.
  • Ik elke dag geniet van het buitenleven, de natuur en onze hond, katten, ezels en kippen.
  • Ik ook graag in de moestuin werk.
  • Vrijheid en eigenheid mijn hoogste waarden zijn.
  • Ik niks met voetbal heb, maar wel op zaterdag sta te genieten van de voetbalwedstrijd van mijn zoon
  • Ik tot tranen toe geroerd kan zijn als ik mijn dochter zie dansen
  • Ik dol ben op leuke jurkjes, maar ook graag in spijkerbroek en make-up-loos in en rond het huis scharrel
  • Ik houd van kamperen in mooie natuur zoals in Noorwegen, bourgondisch leven, wandelen, een goede roman of een boek over persoonlijke ontwikkeling, een mooie (filmhuis)film, stevige rockmuziek, gesprekken bij het kampvuur.

Ervaring
20 jaar ervaring als coach heb ik opgedaan bij verschillende werkgevers, tot ik in 2017 de knoop heb doorgehakt om volledig voor het ondernemerschap te gaan. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad!

In mijn coaching combineer ik verschillende specialismen waar ik in de loop der jaren in opgeleid ben; loopbaancoaching, coachen met ezels, HSP-begeleiding, NLP, systemisch werk en opstellingen. Dankzij deze combinatie en ervaring kan ik optimaal op jou afstemmen en halen we het beste er uit.

Maak direct een afspraak voor een gratis sessie met Carina

 

Philip Sijmens – coacht jongeren

Ik ben Philip Sijmens. Met veel plezier stel ik mij voor! Jarenlang werkte ik op afdeling radiologie in een ziekenhuis. Daar bleek telkens weer dat mijn kracht ligt in het begeleiden en aansluiten bij mensen van allerlei pluimage. Na 15 jaar in het ziekenhuis maakte ik de overstap naar het Montessoricollege in Eindhoven en werd ik docent biologie. Al gauw kwamen twee nieuwe functies op mijn pad: vertrouwenspersoon en leerlingbegeleider. Daar kan ik mijn talent optimaal inzetten, omgaan met mensen, respecteren wie ze zijn. Leerlingen weer moed geven om het zelf te doen, ze laten geloven in zichzelf. Dit talent gebruik ik graag in ons eigen bedrijf de Coachboerderij. Ik ben van mening dat iedereen recht heeft op een gelukkig leven en dat iedereen de kans moet hebben om zich te ontwikkelen tot wie hij of zij wil en kan zijn. In het bijzonder heb ik affiniteit met jongeren vanaf 12 jaar tot ongeveer 21 jaar. De nieuwe generatie met een andere denkwijze, een andere taal en andere uitdagingen dan de voorgaande.  Soms is het voor jongeren lastig te leren om hun identiteit in te zetten in een maatschappij die andere verwachtingen heeft. Dit kan verwarrend zijn en faalangst of twijfel met zich meebrengen. Soms is er sprake van een diagnose zoals ADD, ADHD, autisme of PDD NOS. Dan kan het extra hard nodig zijn om te leren hoe je je kan presenteren in je omgeving.

Jongeren die zich hierin herkennen en vastlopen help ik graag als coach om een manier te vinden zich optimaal te kunnen ontwikkelen en hun talent in te zetten. Tijdens mijn studie Master SEN leerde ik oplossingsgericht te coachen. Deze stijl past bij mij en geeft goede resultaten, omdat ik in plaats van het probleem uitga van wat mogelijk is. En dat is vaak ongekend!

Maak direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Philip

 

 

Vakantiehuisje

Naast onze coachingsactiviteiten ontvangen we gasten voor overnachtingen in vakantiehuisje Plaets Vier,  gelegen op ons erf. Het bevindt zich in een gedeelte van de vroegere stal tussen onze tuin en de ezelweide.  Het huisje is ingericht voor 1 tot 4 personen. Geschikt voor rustzoekers, natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers, gezinnen, hondenbezitters en voor iedereen die zich even wil terugtrekken.Kijk voor uitgebreide informatie op de website van Plaets Vier.